sobota, 20 lutego 2016

upałów

- Tak, tak, mamy gęsi. A umie pani taką gęś upiec? Bo często klienci kupują gęsi, pieką, a potem przychodzą i narzekają, że twarda była, niesmaczna, stara jakaś. A gęś to trzeba przyprawić i potem się ją piecze w niskiej temperaturze. Bardzo długo. Bo gęś to nie lubi upałów, proszę pani...

9 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Zastanawia mnie, dlaczego pan gęś nazywa się gąsior, a nie gęsior ;-)

      Usuń
    2. Polska język, trudna język :)

      Usuń
    3. I ile się człowiek naszuka w słownikach ;-)

      Usuń
  2. Polacy nie gęsi, upały lubią ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Najlepiej włożyć do zimnego piekarnika na miesiąc. Będzie krucha.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ove ))))))))))) paduam o ha cha ha

    OdpowiedzUsuń

Miejsce na "myśli nieuczesane":