niedziela, 9 grudnia 2018

ekstazę

Ekstazę łatwo jest uzyskać.
Należy tylko upiec dynię, bakłażana, cukinię i odrobinę papryki. Przyprawić. Zjeść razem z kaszą pęczak i jajkiem na twardo.
Nic trudnego.

9 komentarzy:

  1. A potem będzie w wiadomościach, że nalot zrobili i taka jedna to we własnej kuchni, panie tego no, ekstazę produkowała ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hahaha! Nie pomyślałam! O, słodka naiwności!

      Usuń
  2. U mnie ciężej o ekstazę. Trzeba uzbierać na tatuaż.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jak pękata musi być świnka-skarbonka, żeby wystarczyło? Zupełnie nie jestem w temacie...

      Usuń
  3. Ooooo, dynia! Baklazan! Cukinia! Dodaj jeszcze kalafior i slodkie ziemniaki i mamy wszystkie moje ulubione warzywa !!!
    A ekstaze od jakiegos czasu produkuje wedlug przepisów z bosh:
    https://www.bosh.tv/recipes/main-dishes

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Słodkiego ziemniaka smażysz czy pieczesz?

      Usuń
    2. A raz tak, a raz siak. Zalezy od tego co mi akurat bardziej pasuje.
      Np. mozna zrobic taka jakby pikantna marynade z przypraw, zielonej cebulki, oliwy i przecieru pomidorowego (wszystko razem zblendowane) i wyciapac w tym te ziemniory pokrojone w grube paski. I do piekarnika.

      A jak robie w patelni mieszanki warzywne, to wszystko dochodzi w patelni, i dynia i ziemniaki.

      Usuń
    3. Już jestem głodna!😉

      Usuń
    4. Upiekłam batata. Mmmmm. Pychota!

      Usuń

Miejsce na "myśli nieuczesane":